lillamanhattan

Direktlänk till inlägg 4 februari 2015

Buffé

Av lillamanhattan - 4 februari 2015 12:13

älskar buffé! Smidigt gott och enkelt att förbereda.
Ett säkert kort är sesammarinerad fläskfile
Marinad
2 msk soja
1/2 dl sesamfrön
1/2 tsk peppar
1 tsk sambal oelek
2 vitlöksklyftor
1 hackad gullök
1 dl rapsolja
Lägg filen i en ugnsfast form och stek i ugn ca 45-50 min på 150 grader.
Blanda marinaden. Lägg den ljumna filen i en påse tillsammans med marinaden och knyt. Låt ligga i kylskåp i ca 1 dygn innan servering. Väns påsen någon gång. Skär upp i skivor och servera kall!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av lillamanhattan - 12 juli 2015 19:12


Fredagsmat på en söndag. Vår variant på Paulo Robertos pestoris med fläskotlett. Mums!! ...

Av lillamanhattan - 10 juli 2015 15:58


Jag åker tåg till Mjölby ca 2 gånger per år. Alla gånger är det ersättning med buss, så även denna gång. Men de är iaf väldigt trevliga på blåklints? Mot Malexander och Malex ...

Av lillamanhattan - 2 juli 2015 17:41


Den varmaste dagen valde vi att göra pizza. Inget jag rekommenderar, men gott var det. Pizzadeg: från martin Johanssons bok, den enkla. Blir två pizzor fast det står att det blir en. Jag kavlar den så tunn så att man kan se Axsjön igenom den ...

Av lillamanhattan - 3 mars 2015 12:34


Gott och enkelt. Fungerar bra till fisk, kött eller buffén. Gör gärna på delikatess potatis och skala dem ej. Blanda olja, flingsalt, blandade hackade örter. Och en klyfta vitlök och lite peppar. Kör in dem i ugnen på ca 225 g tills potatisen är m...

Av lillamanhattan - 2 mars 2015 18:27


smidig, god och enkel. Räcker även till många portioner! Blanda en liten burk creme fraiche och en burk Philadelphia och bred ut i botten av en ugnsfast form. Stek 500 g färs med tacokrydda, bred på köttfärsen. Hacka parika och purjolök fint och ti...

Skapa flashcards