lillamanhattan

Direktlänk till inlägg 6 januari 2015

Torsk med ris!

Av lillamanhattan - 6 januari 2015 19:35

Måste testas! Helt magisk gott!
Riset: koka upp en grönsaksbuljong med 6dl vatten. Pressa i en halv citron. Låt svalna. Sen kokar du upp vattenet och i med 3 dl ris och koka ca 20 min. Sen i med lite hakad persilja rör om sen klart.

Fisken: ta 4 färska torskfiler ca 500g. Sen tar du vetemjöl blandar i lite salt och peppar och vänder fiskfiléerna i det. Stek fisken i mycket smör några minuter på varje sida. Ta sen bort fisken. Sen fräser du 1 rödlök 1 gullök lite riven morot 2 Klyfter vitlök i smör. Lägg i fisken och i med lite saft från en citron salt peppar. Sen häll på 5 dl grädde! Lägg sen i hackad persilja ca 12 cocktails tomater delade. Skär sockerärtor på längden och släng i. Puttra några minuter sen är de färdig.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av lillamanhattan - 12 juli 2015 19:12


Fredagsmat på en söndag. Vår variant på Paulo Robertos pestoris med fläskotlett. Mums!! ...

Av lillamanhattan - 10 juli 2015 15:58


Jag åker tåg till Mjölby ca 2 gånger per år. Alla gånger är det ersättning med buss, så även denna gång. Men de är iaf väldigt trevliga på blåklints? Mot Malexander och Malex ...

Av lillamanhattan - 2 juli 2015 17:41


Den varmaste dagen valde vi att göra pizza. Inget jag rekommenderar, men gott var det. Pizzadeg: från martin Johanssons bok, den enkla. Blir två pizzor fast det står att det blir en. Jag kavlar den så tunn så att man kan se Axsjön igenom den ...

Av lillamanhattan - 3 mars 2015 12:34


Gott och enkelt. Fungerar bra till fisk, kött eller buffén. Gör gärna på delikatess potatis och skala dem ej. Blanda olja, flingsalt, blandade hackade örter. Och en klyfta vitlök och lite peppar. Kör in dem i ugnen på ca 225 g tills potatisen är m...

Av lillamanhattan - 2 mars 2015 18:27


smidig, god och enkel. Räcker även till många portioner! Blanda en liten burk creme fraiche och en burk Philadelphia och bred ut i botten av en ugnsfast form. Stek 500 g färs med tacokrydda, bred på köttfärsen. Hacka parika och purjolök fint och ti...

Skapa flashcards