Direktlänk till inlägg 28 september 2014
Recept:
Dela en grillad kyckling
Koka ca 4 dl ris
Hacka 2 små gula lökar och fräs i olivolja med 2 klyftor vitlök och 1 dl vitt vin. Låt svalna
Koka 8 dl vatten med två kycklingbuljongtärningar. Häll i den svalnade vinblandningen.
Hetta upp en stekpanna med 2 msk olivolja en liten vitlök och fräs riset med 1 pkt saffran. Låt svalna
Strimla en röd parika
2 dl frysta ärtor
Skaldjur ( vi tog kräftstjärtar)
Hetta upp muurikka eller wokpanna, fräs riset och höll på vätskan. Låt puttra en liten stund. Vänd ned paprika och ärtor. Lägg efter 20 min i kycklingen och kräftstjärtarna.
Garnera med citron och Servera!
Severingstips: en kall yoghurtsås med sweet chili och lime.