lillamanhattan

Direktlänk till inlägg 11 september 2014

Köttfärspiroger!

Av lillamanhattan - 11 september 2014 21:41

Recept:
Smula ner 50 g jäst i en bunke. Smällt 75g smör och häll i 5 dl mjölk. Värm tills det blir fingervarmt. Blanda tills jästen löst upp sig. Sen häll i 2tsk socker och en tsk salt. Sen häll i 12 dl vetemjöl. Arbeta till degen blir smidig. Låt jäsa i 30 min.

Stek ca 1 kg blandfärs med grillkrydda, salt, riven lök, peppar, ketchup, chilisås och grönsaksbuljong till de smakar bra.

Dela degen till ca 18 lika stora delar. Kavla ut de tunt. Lägg i köttfärsen och riven ost och vik ihop till piroger. Pensla med ägg

Grädda i mitten av ungen på 200g i ca 12-15 min

 
 
Ingen bild

Jonas

13 september 2014 17:04

Ser jättegott ut! Funkar de att frysa ? Bra att ha som picnic!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av lillamanhattan - 12 juli 2015 19:12


Fredagsmat på en söndag. Vår variant på Paulo Robertos pestoris med fläskotlett. Mums!! ...

Av lillamanhattan - 10 juli 2015 15:58


Jag åker tåg till Mjölby ca 2 gånger per år. Alla gånger är det ersättning med buss, så även denna gång. Men de är iaf väldigt trevliga på blåklints? Mot Malexander och Malex ...

Av lillamanhattan - 2 juli 2015 17:41


Den varmaste dagen valde vi att göra pizza. Inget jag rekommenderar, men gott var det. Pizzadeg: från martin Johanssons bok, den enkla. Blir två pizzor fast det står att det blir en. Jag kavlar den så tunn så att man kan se Axsjön igenom den ...

Av lillamanhattan - 3 mars 2015 12:34


Gott och enkelt. Fungerar bra till fisk, kött eller buffén. Gör gärna på delikatess potatis och skala dem ej. Blanda olja, flingsalt, blandade hackade örter. Och en klyfta vitlök och lite peppar. Kör in dem i ugnen på ca 225 g tills potatisen är m...

Av lillamanhattan - 2 mars 2015 18:27


smidig, god och enkel. Räcker även till många portioner! Blanda en liten burk creme fraiche och en burk Philadelphia och bred ut i botten av en ugnsfast form. Stek 500 g färs med tacokrydda, bred på köttfärsen. Hacka parika och purjolök fint och ti...

Skapa flashcards