lillamanhattan

Direktlänk till inlägg 27 augusti 2014

Koka kräftor!

Av lillamanhattan - 27 augusti 2014 19:30

Finns 1000 olika recept på kräftor men här kommer vårat!
Ca 20-25 kräftor
1 dl grovsalt
En stor knippe krondill
0.25 dl portöl
7 st sockerbitar
Lite gullök

Vi gör så här!

Koka upp lök, vatten, salt och dillen!
Lägg i kräftorna när de kokar rikligt. När de kokat i ca 5 min lägg i sockret och ölen. Låt koka i ca 3 min till. Sen lägg över kräftorna i en burk. Kyl spadet sedan . När de är kallt häll de över kräftorna. Sen låt de ligga till dagen efter kylen sen är de redo att serveras. Alternativ frys in de och ta upp när de passar!

 
 
Ingen bild

Pappa!

27 augusti 2014 20:06

Ska va ca 2.5 l vatten med

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av lillamanhattan - 12 juli 2015 19:12


Fredagsmat på en söndag. Vår variant på Paulo Robertos pestoris med fläskotlett. Mums!! ...

Av lillamanhattan - 10 juli 2015 15:58


Jag åker tåg till Mjölby ca 2 gånger per år. Alla gånger är det ersättning med buss, så även denna gång. Men de är iaf väldigt trevliga på blåklints? Mot Malexander och Malex ...

Av lillamanhattan - 2 juli 2015 17:41


Den varmaste dagen valde vi att göra pizza. Inget jag rekommenderar, men gott var det. Pizzadeg: från martin Johanssons bok, den enkla. Blir två pizzor fast det står att det blir en. Jag kavlar den så tunn så att man kan se Axsjön igenom den ...

Av lillamanhattan - 3 mars 2015 12:34


Gott och enkelt. Fungerar bra till fisk, kött eller buffén. Gör gärna på delikatess potatis och skala dem ej. Blanda olja, flingsalt, blandade hackade örter. Och en klyfta vitlök och lite peppar. Kör in dem i ugnen på ca 225 g tills potatisen är m...

Av lillamanhattan - 2 mars 2015 18:27


smidig, god och enkel. Räcker även till många portioner! Blanda en liten burk creme fraiche och en burk Philadelphia och bred ut i botten av en ugnsfast form. Stek 500 g färs med tacokrydda, bred på köttfärsen. Hacka parika och purjolök fint och ti...

Skapa flashcards