lillamanhattan

Direktlänk till inlägg 7 juli 2014

Kantarellpasta

Av lillamanhattan - 7 juli 2014 21:19

Ingredienser :
Kantareller
Grädde
Hyvlad Parmesan /pecorino
Nymalen svartpeppar
Grön sparris
Salt
Färsk timjan
2-4 schalottenlökar
Babyapenat eller Manhattans mangold
Färsk pasta

Stek sparrisen i bitar med salt, peppar, och honung. Ta åt sidan.
Stek svamp i mkt smör, tillsätt finhackad scharlotten. Ha på grädde, parmesan, timjan och salta och peppra. Koka pastan och lägg i den i såsen samt sparris.På slutet tillsätts spenaten. Ät och njut!

Var inte blyg med svartpepparn!
Görs med fördel på muurikkan (se bild).

Servera med svartpeppar och parmesan på toppen.

Dryck: Något kallt med alkoholhalt över 3,5. Alt. Ljummet kranvatten.

 
 
Ingen bild

Jonas

7 juli 2014 21:21

Citron ska det var på sparrisen

 
Ingen bild

Farmor

7 juli 2014 23:12

Dryck över 3,5 , det gillar jag.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av lillamanhattan - 12 juli 2015 19:12


Fredagsmat på en söndag. Vår variant på Paulo Robertos pestoris med fläskotlett. Mums!! ...

Av lillamanhattan - 10 juli 2015 15:58


Jag åker tåg till Mjölby ca 2 gånger per år. Alla gånger är det ersättning med buss, så även denna gång. Men de är iaf väldigt trevliga på blåklints? Mot Malexander och Malex ...

Av lillamanhattan - 2 juli 2015 17:41


Den varmaste dagen valde vi att göra pizza. Inget jag rekommenderar, men gott var det. Pizzadeg: från martin Johanssons bok, den enkla. Blir två pizzor fast det står att det blir en. Jag kavlar den så tunn så att man kan se Axsjön igenom den ...

Av lillamanhattan - 3 mars 2015 12:34


Gott och enkelt. Fungerar bra till fisk, kött eller buffn. Gör gärna på delikatess potatis och skala dem ej. Blanda olja, flingsalt, blandade hackade örter. Och en klyfta vitlök och lite peppar. Kör in dem i ugnen på ca 225 g tills potatisen är m...

Av lillamanhattan - 2 mars 2015 18:27


smidig, god och enkel. Räcker även till många portioner! Blanda en liten burk creme fraiche och en burk Philadelphia och bred ut i botten av en ugnsfast form. Stek 500 g färs med tacokrydda, bred på köttfärsen. Hacka parika och purjolök fint och ti...

Skaffa en gratis blogg p www.bloggplatsen.se