Direktlänk till inlägg 30 juni 2014
Ett recept där man både använder grillen & muurikkan .
Färskpotatis
Kycklingfilé
Bacon
Kabanoss
Ett knippe späda färska morötter
Ett knippe rädisor
En näve bladpersilja
Salladslök eller färsk gulök
Vit Balsamvinäger
Flytande honung
Ca 1 dl olivolja
2 klyftor vitlök.
Salt & svartpeppar .
Gör så här
Koka potatisen mjuk i vatten
Dela morötterna på längden
Skär lök och salladslök i stora strimlor
Skiva rädisorna.
Dela kycklingfiléerna och banka ut dem en aning. Salta & Peppra filéerna och lägg en bit kabanoss och rulla filéerna till rullader. Lägg en baconskiva runt rulladerns så de håller ihop. Grilla ruladerna på grillen.
När de är färdiga,Värm muurikkan och häll i mycket olivolja ca 1 dl.
Släng i potatisen, löken och morötterna. Pressa i en till två vitlöksklyftor. När det är lagom varmt häll en skvätt balsamvinäger och ringla över flytande honung. Kasta i flingsalt , rädisor, och en näve persilja och säg som Ernst : det blir så gott när allt gifter ihop sig. Till sist lägg i rulladerna i murrikkam och säg de magiska orden : maten är klar !
Hel kapris är också gott att ha i.