lillamanhattan

Direktlänk till inlägg 29 juni 2014

Svampsäsongen är härmed invigd.

Av lillamanhattan - 29 juni 2014 20:28

Äntligen lite utdelning!

/ Henke

 
 
Ingen bild

Ugglefar

29 juni 2014 21:26

Fina och stora! Nu hoppas vi på en lång svampsäsong. Kanske ett nytt tag med stenmurklorna i år? "...mycket giftig, och förtäring av en enda svamp kan leda till döden...ideliga kräkningar och ibland vatten- eller blodinnehållande avföring." Låter riktigt gottigott!

 
Ingen bild

Ugglemor

30 juni 2014 11:26

Man förväller murklorna tre gånger och fryser in, sen tar man fram dem ur frysen och kastar dem. alt. Lägger dem på korvbrödssnittar, både billigt och mumsigt! För bästa effekt lägg dem en vecka i sagorummet. Lycka till! / farmor

 
Ingen bild

Ryck-i-byx

30 juni 2014 22:23

Om sagorummet är belamrat med gammal lump så kan man lägga de delikata snittarna i lååårn, givetvis i en plastpåse.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av lillamanhattan - 12 juli 2015 19:12


Fredagsmat på en söndag. Vår variant på Paulo Robertos pestoris med fläskotlett. Mums!! ...

Av lillamanhattan - 10 juli 2015 15:58


Jag åker tåg till Mjölby ca 2 gånger per år. Alla gånger är det ersättning med buss, så även denna gång. Men de är iaf väldigt trevliga på blåklints? Mot Malexander och Malex ...

Av lillamanhattan - 2 juli 2015 17:41


Den varmaste dagen valde vi att göra pizza. Inget jag rekommenderar, men gott var det. Pizzadeg: från martin Johanssons bok, den enkla. Blir två pizzor fast det står att det blir en. Jag kavlar den så tunn så att man kan se Axsjön igenom den ...

Av lillamanhattan - 3 mars 2015 12:34


Gott och enkelt. Fungerar bra till fisk, kött eller buffén. Gör gärna på delikatess potatis och skala dem ej. Blanda olja, flingsalt, blandade hackade örter. Och en klyfta vitlök och lite peppar. Kör in dem i ugnen på ca 225 g tills potatisen är m...

Av lillamanhattan - 2 mars 2015 18:27


smidig, god och enkel. Räcker även till många portioner! Blanda en liten burk creme fraiche och en burk Philadelphia och bred ut i botten av en ugnsfast form. Stek 500 g färs med tacokrydda, bred på köttfärsen. Hacka parika och purjolök fint och ti...

Skapa flashcards