lillamanhattan

Direktlänk till inlägg 22 juni 2014

Crêpes Suzette

Av lillamanhattan - 22 juni 2014 20:25

En riktig klassiker som tarvar rikligt med sprit för att brinna fin fint


Here goes:


Crêpes

  • 3 dl grädde
  • 1 dl mellanmjölk
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 1 nypa salt
  • 0.25 dl florsocker
  • 2 st ägg
  • 1 st apelsin, skal
  • 1 msk clubsoda

Sås

  • 5 st apelsiner
  • 100 g råsocker
  • 100 g osaltat smör
  • 5 msk grand marnier

 

Gör så här...

 

  1. Blanda alla ingredienser utom äggen till en slät smet. Knäck sedan ner ett ägg i taget och blanda runt. Låt smeten ”dra till sig” i minst en timme. Precis innan gräddning, häll i clubsodan. Grädda alla crêpes och lägg åt sidan.
  2. Filéa ur klyftorna från 3 apelsiner och spar till såsen.
  3. Låt sockret smälta och karamelliseras lite. Häll i smöret och pressa i saften från 2 apelsiner, riv även ner lite skal. Låt koka ner något i pannan.
  4. Vik crêpen till trekanter och doppa ner ordentligt i såsen. Koka upp och häll i spriten.
  5. Tänd på och låt brinna ut. Servera genast med vaniljglass.

 

Se film nedan, ett proffs visar hur en slipsten ska dras!

 


 

/Vittnet (Chefen 1:a frivilligas brandbrigad Malexander)

 

Mat
 
 
Ingen bild

F-Olle

22 juni 2014 21:14

Hur lägger man upp film?

 
Ingen bild

Vittnet

22 juni 2014 22:03

Man lägger upp en film i videoarkivet, sedan kan man infoga den i inlägget.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av lillamanhattan - 12 juli 2015 19:12


Fredagsmat på en söndag. Vår variant på Paulo Robertos pestoris med fläskotlett. Mums!! ...

Av lillamanhattan - 10 juli 2015 15:58


Jag åker tåg till Mjölby ca 2 gånger per år. Alla gånger är det ersättning med buss, så även denna gång. Men de är iaf väldigt trevliga på blåklints? Mot Malexander och Malex ...

Av lillamanhattan - 2 juli 2015 17:41


Den varmaste dagen valde vi att göra pizza. Inget jag rekommenderar, men gott var det. Pizzadeg: från martin Johanssons bok, den enkla. Blir två pizzor fast det står att det blir en. Jag kavlar den så tunn så att man kan se Axsjön igenom den ...

Av lillamanhattan - 3 mars 2015 12:34


Gott och enkelt. Fungerar bra till fisk, kött eller buffén. Gör gärna på delikatess potatis och skala dem ej. Blanda olja, flingsalt, blandade hackade örter. Och en klyfta vitlök och lite peppar. Kör in dem i ugnen på ca 225 g tills potatisen är m...

Av lillamanhattan - 2 mars 2015 18:27


smidig, god och enkel. Räcker även till många portioner! Blanda en liten burk creme fraiche och en burk Philadelphia och bred ut i botten av en ugnsfast form. Stek 500 g färs med tacokrydda, bred på köttfärsen. Hacka parika och purjolök fint och ti...

Skapa flashcards