En riktig klassiker som tarvar rikligt med sprit för att brinna fin fint
Here goes:
Crêpes
- 3 dl grädde
- 1 dl mellanmjölk
- 1.5 dl vetemjöl
- 1 nypa salt
- 0.25 dl florsocker
- 2 st ägg
- 1 st apelsin, skal
- 1 msk clubsoda
Sås
- 5 st apelsiner
- 100 g råsocker
- 100 g osaltat smör
- 5 msk grand marnier
Gör så här...
- Blanda alla ingredienser utom äggen till en slät smet. Knäck sedan ner ett ägg i taget och blanda runt. Låt smeten ”dra till sig” i minst en timme. Precis innan gräddning, häll i clubsodan. Grädda alla crêpes och lägg åt sidan.
- Filéa ur klyftorna från 3 apelsiner och spar till såsen.
- Låt sockret smälta och karamelliseras lite. Häll i smöret och pressa i saften från 2 apelsiner, riv även ner lite skal. Låt koka ner något i pannan.
- Vik crêpen till trekanter och doppa ner ordentligt i såsen. Koka upp och häll i spriten.
- Tänd på och låt brinna ut. Servera genast med vaniljglass.
Se film nedan, ett proffs visar hur en slipsten ska dras!
/Vittnet (Chefen 1:a frivilligas brandbrigad Malexander)
F-Olle
22 juni 2014 21:14
Hur lägger man upp film?
Vittnet
22 juni 2014 22:03
Man lägger upp en film i videoarkivet, sedan kan man infoga den i inlägget.